Зразок заперечень на Акт документальної планової/позапланової виїзної перевірки

У разі незгоди з висновками перевірки чи фактами і даними, викладеними в акті (довідці) перевірки, Підприємець має право подати свої заперечення та/або додаткові документи в порядку, визначеному Податковим кодексом (пункт 86.7 стаття 86 Податкового кодексу). Заперечення є невід'ємною частиною акта (довідки) перевірки.

Такі заперечення та/або додаткові документи необхідно подавати до того ж контролюючого органу, який проводив перевірку платника податків.

Строк для подання заперечень та/або додаткових документів - 10 робочих днів з дня, наступного за днем отримання акта (довідки). Заперечення та/або додаткові документи розглядаються контролюючим органом протягом семи робочих днів, що настають за днем їх отримання (днем завершення перевірки, проведеної у зв’язку з необхідністю з’ясування обставин, що не були досліджені під час перевірки та зазначені у зауваженнях).

За результатами розгляду заперечень платнику податків надсилається відповідь у порядку, визначеному Податковим кодексом, для надсилання (вручення) податкових повідомлень-рішень. Платник податків (його уповноважена особа та/або представник) має право брати участь у розгляді заперечень та/або додаткових документів, про що необхідно зазначити у запереченнях та/або листі про надання додаткових документів.